Continuăm drumul nostru spre o viață mai sănătoasă alături de Irina Teleucă, din a cărei proprie experiență și viziune despre o viață mai echilibrată a luat naștere și noul restaurant vegetarian Tummy .
Irina, instructor Pilates de formare, practică o abordare holistică: mișcarea alături de alimentație sănătoasă îi oferă liniște și vitalitate. Nu este adepta dietelor drastice și tot ce face în viață face din dorința de a împărtăși cu alte persoane.
De cum am cunoscut-o ca și instructor Pilates, am remarcat că este un om pasionat și această trăsătură s-a transpus în noul ei proiect de suflet, restaurantul cu produse vegane și vegetariene Tummy, pe care azi îl vizităm împreună!
Irina ne-a așteptat cu delicii sănătoase, așa că ne-am pus cum am ajuns pe povestit și… degustat. Până și experiența de a bea cafea la o poveste e cu totul specială la Tummy, pentru că aici am fost întâmpinată de o Irina zâmbitoare și un hot drink de care de ceva vreme sunt fascinată: laptele vegetal cu turmeric.
A trebuit să gust la început și shake-ul cu sfeclă chiar de la început, pentru că mi-era mult prea poftă.
Am aflat pe urmă că Irina a dezvoltat și testat rețetele chiar ea, gătind pentru ea, din dorința de a avea mâncare curată, fără adaos de coloranți, conservanți și uleiuri, pentru că opțiunile erau limitate în comerț și restaurante.
A completat filtrul cel mai bun – experiența, cu cunoștințe teoretice: cursuri de nutriție și de psihonutriție, pentru a înțelege mai bine știința din spate, cât și a pentru a explora combinații mai variante.
La Tummy, am fost suprinsă să găsesc alternative delicioase și sănătoase la mâncărurile cu exces de zahăr, sare sau coloranți artificiali din comerț, un meniu pregătit cu drag și ca o invitație de a încerca din când în când ceva nou.
Am gustat din pastele (fără lactate, dar incredibil de bune), din supa cremă de ciuperci pregătită tot fără lactate, cât și din reinterpretarea vegană a chiftelelor cu piure, un fel preferat al copilăriei mele.
Să nu mai zic de sărmăluțele cu ciuperci și orez, cu smântănă din caju și mămăligă din mălai nemodificat genetic.
Vegetarieni sau nu, vegani sau nu, aceste etichete nu contează aici, pentru că oricine e binevenit să încerce un meniu gustos.
Orezul negru cu zucchini, supa cremă de ciuperci sau de broccoli cu smântănă de caju homemade, sărmăluțele vegane, bowl-urile proteice, banana bread, apple cake – toate mâncărurile pe care le iubim, într-o reinterpretare mai… verde!Să nu mai zic de deserturile extraordinare, dar mult mai sănătoase decât cele după rețeta clasică. Cheesecake-ul fără gluten, din făină de orez, ce poate fi consumat și de diabetic a fost preferatul meu din toată varietatea încercată.
Mai mult, Irina prepară cu drag la comandă un meniu customizat pentru cei dintre noi care au intoleranțe alimentare.
Și pentru că bănuiesc că v-am făcut poftă, vă spun un secret – în următoarele zile lansăm un concurs pentru un meniu o săptămână de răsfăț culinar din partea Tummy. Rămâneți cu ochii pe pagina mea de Insta pentru detalii! Eu mi-am luat deja pachetul pe zilele următoare! 😉
1 comentariu
Musai sa incerc si eu cheesecake-ul, ce pofta mi-ai facut! 😍