V-am promis că voi reveni din când în când și cu informații despre micuța noastră, Alesia, care este în descoperirea continuă a lumii. Despre produsele pe care le recomandăm după trial & error, cum ne organizăm vacanța cu bebe mic și alte subiecte ce sper să vă fie utile.
Adevărul este că suntem foarte norocoși: Alesia e cuminte, curioasă, sănătoasă, iubitoare și sociabilă. Mă mir în fiecare zi de câtă bucurie are în ea. În plus, avem ajutor din partea familiei, cărora le suntem foarte recunoscători. 😊 Așa că întreaga călătorie numită maternitate a fost pentru mine – dincolo de episoadele de depresie baby blues și nopțile nedormite pe bază de colici și dințișori, care nu au fost chiar floare la ureche – o experiență lină și foarte, foarte fericită.
Acum că Alesia crește, îmi doresc să fiu pregătită cu toate instrumentele pentru a-i întâmpina și nevoile tot mai variate pe plan psihic. Dincolo de afecțiunea ce vine natural și dragostea de mamă, vreau să mă simt stăpână pe toate provocările pe care picii noștri le au de înfruntat în această lume digitalizată, încărcată cu stimuli virtuali și tehnologici și nevoi de afirmare impuse de la vârste din ce în ce mai fragede.
Din aceste motive, am ales să particip la conferința de parenting NextGen, organizată de International School of Oradea.
International School of Oradea își orientează activitatea pe un stil de învățare echilibrat, bazat pe modelul britanic, într-un mediu sigur și încurajator. Copiii sunt încurajați să găsească bucurie și plăcere în învățare, să își dezvolte creativitatea lucrând în armonie într-un cadru bazat pe diversitate și respect. Cursurile se desfășoară prin joc și joacă, iar engleza este limba folosită și învățată astfel în mod natural de cei mici.
Această alternativă m-a atras imediat ca posibilitate de viitor pentru Alesia și am decis deja să o înscriu la Summer School, un program de creativitate și learning activities distractive deschis pentru toți copiii, indiferent că sunt elevi sau nu ai ISO.
Programul este organizat în funcție de interesele și abilitățile în dezvoltare specifice grupelor de vârstă și este menit să fie un parcurs distractiv și antrenant, pe care micuții noștri să îl aștepte zi de zi cu nerăbdare. Vă atașez un exemplu de program, iar mai multe avantaje și oferte speciale găsiți direct pe pagina Școlii de Vară ISO:
Sunt atât de nerăbdătoare ca Alesia să încerce prima ei astfel de experiență socială cu alți copii, încât m-am abătut ușor de la tema principală și mai apropiată în timp – partea mea de distracție și anume Conferința NextGen ce se va desfășura la DoubleTree by Hilton Hotel, în această sâmbătă – un workshop orientat pe părinți, bunici, deci componenta adultă din familie. 😊
În parteneriat cultural cu Palatul Copiilor din Oradea, conferința din 25 mai 2019, la care vă invit cu drag abordează o serie de dezbateri mereu actuale în viața de familie, dar și o varietate largă de discuții ce își găsesc nevoia în lumea noastră modernă, mereu agitată, mereu pe fugă:
- Cum readucem magia poveștilor în viața copiilor nativi digitali?
· Creativitatea copiilor – cum îngrijim și păstrăm acest dar înnăscut?
· Cum îi pregătim pe copiii de azi pentru ziua de mâine?
· Using questions to support your child – Folosirea întrebărilor pentru a-ți sprijini copilul
· Lacrimile și emoțiile grele ale copiilor – cum le primim și le gestionăm cu empatie?
· Creativity in Action – How We Walk the Talk? – Creativitatea in actiune
· Creativity: can it be learned – or lost? – Creativitatea: poate fi învățată- sau pierdută?
Temele sunt deosebit de captivante pentru orice pasionat de psihologie umană, cu atât mai mult pentru noi, părinți ce ne găsim zi de zi în postura observării unei noi minți și personalități în formare, față de care avem responsabilitatea să oferim cele mai viabile și pozitive exemple.
Sunt entuziasmată să ascult părerile pe aceste teme, prezentate de experți în domeniul educației atât la nivel local, național, cat și internațional. Doar câteva exemple pentru a vă face curioși:
Otilia Mantelers este psiholog, specialist în joc terapeutic și leader Hand in Hand Parenting în România. Susține conferințe și cursuri pentru părinți de peste 7 ani, fiind unul din promotorii educației copiilor bazate pe atașamentul solid între părinte și copil.
Ana Nicolescu este co-fondator al agenției Parenting PR http://parentingpr.ro/, unde dezvoltă împreună cu o echipă creativă idei și evenimente pentru clienții care au un obiectiv clar – Familia. În ultimii 6 ani, ea scrie și binecunoscutul blog Mămica Urbană. Intențiile și misiunea ei este de a le oferi părinților momente de a se conecta cu o comunitate care respectă aceleași valori și principii.
Gillian Greenwood este guvernator academic și consultant independent în educație. Și-a început cariera de profesor în învățământul primar în Londra, ulterior fiind director de scoală în școli internaționale britanice din Marea Britanie, Havana, Tokyo, Jakarta, Qatar, Zambia, Spania, Egipt și România.
Dacă v-am trezit interesul și doriți să ne vedem sămbătă pentru câteva ore de mind-opening speaches and debates, vă invit să aflați mai multe detalii pe https://isor.ro/nextgen-conference/.
Mai mult, puteți folosi cuponul de reducere nextgen2019 pentru o reducere de 20% din prețul inițial.
See you there, you awesome moms and dads! 😊