Cum altfel sa intampinam primavara daca nu cu un desert delicios? Eu am pregatit o tarta cu fructe, cu crema de vanilie inclusa si un blat pufos si usor ca aerul primavaratic. Va las acum cu reteta si va doresc o primavara plina de bucurii!
Ingrediente:
Blat: 4 oua, 4 linguri faina, 4 linguri zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 1 lingurita praf de copt
Crema de vanilie: 3 galbenusuri, 2 linguri zahar, 1 lingura amidon, 2 linguri faina, 500 ml. lapte
Fructe pentru decor
Instructiuni de preparare
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius.
Albusurile se bat spuma (atunci cand poti intoarce vasul in jos si albusurile stau nemiscate, inseamna ca spuma este gata). Intr-un alt vas, galbenusurile se freaca cu zaharul si zaharul vanilat. Ulterior, albusurile se incorporeaza in amestecul de galbenusuri si zahar, iar in final se adauga cele patru linguri de faina si praful de copt. Se amesteca bine de tot, pana cand compozitia devine omogena. Aproape am terminat cu blatul!
Forma de tarta se unge cu o lingura de ulei si se tapeteaza cu faina, iar apoi se toarna compozitia pentru blat in ea. Se pune la cuptor pentru 20-25 minute.
Cele trei galbenusuri se freaca cu zaharul, apoi se adauga amidonul, faina si 100 ml. lapte. Se amesteca foarte bine, pana dispar toate „cocoloasele”, iar la final, cand avem o compozitie fina, se adauga restul de lapte. Totul se pune pe foc si se vom amesteca pana cand crema se ingroasa (atentie: trebuie sa amesteci crema pe tot parcursul prepararii, pentru a evita lipirea ei de fundul vasului).
Scoatem tarta din cuptor, apoi din forma si o umplem cu crema de vanilie. Dupa racirea cremei, decoram cu fructe dupa plac (eu am folosit banane, kiwi, mure …). Se lasa la frigider peste noapte si se savureaza cu multa pofta a doua zi!
EN
This fruit tart is my way of saying hello to spring. It has vanilla cream and a fluffy crust. So enjoy the recipe and the springish weather!
Ingredients:
Crust: 4 eggs, 4 tablespoons flour, 4 tablespoons sugar, 1 teaspoon vanilla extract, 1 teaspoon baking soda
Filling: 3 egg yolks, 3 tablespoons sugar, 1 tablespoon corn starch, 2 tablespoons flour, 500 ml. milk
Fruits for decorating
Preheat the oven to 180 degrees Celsius.
Beat the egg